facebook
HVAD ER TRAILLØB?

HVad er TRAILLØB?

Trailløb handler om at komme væk fra asfaltveje og fortove, og i stedet flytte løbeoplevelserne ud i naturen. Her er der masser af plads til at improvisere, finde fantastiske løberuter og møde terrænets naturlige udfordringer.

Et trailløb følger nemlig ikke altid de normale stier, og foregår ofte i kuperet terræn. Man kan komme ud for at skulle bane sig vej gennem tæt skov, kæmpe sig op ad skråninger eller krydse åer og vandløb.

”I trailløb er der i forhold til løb på bane og vej ikke det samme fokus på pace, da terrænet hele tiden tvinger en op eller ned i tempo. At man er nødt til at følge terrænet, og ikke absolut skal holde et bestemt tempo, virker afstressende for mange”

– Christian Grøn Nørfelt, elite trailløber

HVEM LØBER TRAILLØB?

Trailløb er for alle, som har lyst til at steppe deres motionsløb lidt op, og komme ud at se naturen fra en anden side, end man typisk gør fra de normale løbestier.

Om du er hyggemotionist eller eliteløber, så kan trailløb udfordre dig på dit niveau. Der findes trailløb i alle mulige distancer, fra de kortere løb på 4-6 km og helt op til løb på over 100 km.

TRAILLØB OG OCR

Trailløb kan være det perfekte springbræt for dig, som overvejer dit første OCR løb. Selvom du ikke skal igennem store stilladskonstruerede forhindringer, vil du stadig kunne få nogle af de samme oplevelser som et OCR løb byder på. Det konstant varierende terræn udfordrer din omstillingsevne, og de mange bakker kan udfordre din højdeskræk, og ikke mindst teste din mælkesyregrænse. Alt sammen ting man også oplever i et OCR løb.

Trailløb er også en fantastisk mulighed for at holde løbeformen ved lige som OCR løber i lavsæsonen. Der er rig mulighed for at træne sin styrke op i det lokale fitnesscenter året rundt, så man nemmere kan forcere forhindringerne i et OCR løb, men den bedste måde at holde løbeformen ved lige, og samtidigt arbejde på sin omstillingsparathed, er ved at træne den med f.eks trailløb.

”Der er bestemt en sammenhæng mellem OCR og trailløb. For OCR gælder det, at man skal være en god løber, og at man meget gerne må være god til at løbe i terræn, hvis man skal klare sig godt til OCR-løb. Dét får man trænet, når man træner trailløb”

– Christian Grøn Nørfelt, elite trailløber

Er du blevet nysgerrig på trailløb?

Så tag din løbemakker i hånden og spring ud i det. Men pas på – det er stærkt vanedannende 😉